We gaan hopelijk weer een goede tijd tegemoet. We hebben al Nurburgring en Zandvoort op de agenda staan qua circuit rijden. Normaal is het zo dat, voor je op het circuit gaat, eerst een startlicentie moet hebben. Dat gebeurt hier niet. We mogen met zÕn allen lekker het circuit op. Maar ook al is het een heel leuk spel, we hebben regels die we voor onszelf, en voor andere deelnemers, moeten opvolgen. 1,5 meter geldt niet op de baan maar wel erbuiten. Ik heb hieronder aangegeven wat de vlaggen betekenen waar de officials mee zwaaien. Het geeft aan dat er “iets” aan de hand is. Leer het een beetje uit je hoofd zodat je het tijdens het rijden niet hoeft op te zoeken. Vergeet ook niet je startnummer. De zwarte vlag, ook wel genaamd de meatball, geeft het startnummer aan van het betreffende voertuig. Als je hier nog vragen of aanvullingen op hebt, laat het gerust weten: communicatie.DVSCC@gmail.com

Groen   Einde gevaarlijke situatie door eerder aangegeven vlaggen

Stille gele   Teken van gevaar op of vlak naast de baan. Inhalen is verboden tot het punt waar de groene vlag wordt getoond.

Bewegende gele   Teken van gevaar op of vlak naast de baan. Rijders moeten snelheid minderen en voorbereid zijn om te stoppen. Inhalen is verboden tot het punt waar de groene vlag wordt getoond.

Geel en Rood  “Olievlag”, Gladheid op de baan!

Blauw   Je wordt ingehaald door een snellere rijder.

Wit   Langzaam voertuig op de baan. Verboden in te halen.

Rood    De training of race wordt onderbroken. Snelheid verminderen en in rustig tempo doorrijden tot de pitstraat of een door official (BACO) aangegeven plaats. Inhalen verboden.

Zwart met rijders nummer   De rijder wiens nummer bij deze vlag getoond wordt, moet verplicht de volgende ronde stoppen in de pits.

Zwart met stip en rijders nummer    De rijder wiens nummer bij deze vlag getoond wordt, moet onmiddellijk veilig stoppen wegens technisch defect.

Zwart-wit geblokte vlag of Finishvlag     Einde van de training of race. In rustig tempo doorrijden tot het punt waar met een of meerdere rode vlaggen wordt aangeduid dat het circuit moet worden verlaten. Het passeren van deze rode vlaggen is niet toegestaan