10 vragen aan Ron van ’t Schip 

 

 

 1. Hoe lang ben je voorzitter geweest?
  Ik ben voorzitter sinds januari 2012 als opvolger van Han Brouwers, dus nu ruim tien jaar!
 2. Hoe is het ontstaan dat je voorzitter bent geworden?
  Henk Janus was en is een goede vriend van mij, leren kennen tijdens diverse Tulpenrally’s en die benaderde mij toen voor een bestuursfunctie binnen de DVSCC. Henk wilde zelf geen voorzitter worden, dus heb ik dat toen op mij genomen, samen met Juri, Maurice, Velja en Ronald. Met support van Yvonne, die op mijn initiatief later ook bestuurslid is geworden.
 3. Waar heb je een bloedhekel aan? (mag privé of club gerelateerd zijn)
  Ik heb een grote hekel aan geneuzel of kinderachtig gedoe met of zonder dubbele agenda. Het kleutergedrag van sommige leden is frustrerend en eigenlijk niet acceptabel. Dat geldt ook voor sommige mutaties in het bestuur, die feitelijk zijn terug te voeren op hetzelfde kleutergedrag.
 4. Welke gebeurtenis, in de club, heeft de meeste indruk op je gemaakt?
  Dan focus ik mij maar op de categorie leuk en dat is dan de gezamenlijke deelname aan de rally Parijs-Amsterdam met support van de KONI-bus. Met een aantal auto’s naar Parijs in diezelfde KONI-bus, mooie verhalen eerst onder het genot van koffie, later een biertje of een glas wijn en een heerlijke rally terug naar Nederland. Ook de eerste VRZ op Zandvoort in combinatie met de DTM is noemenswaardig. Een aantal bestuursleden in grote paniek omdat de DTM in het weekend van het British Race Festival kwam, maar ik/we samen met Erik Weijers konden regelen dat we het voorprogramma van de DTM waren. En tot slot dat we nu eindelijk met de DVSCC in het programma van de Historic Grand Prix zijn opgenomen.
 5. Wat had je altijd nog wel willen organiseren?
  Een “eigen” DVSCC-rally zoals Parijs-Amsterdam. Veel leden willen niet op het circuit rijden maar willen wel aan een meer landen rally deelnemen.
 6. Waar ga je al die vrije tijd mee opvullen?
  Ik ben nu bezig om voor de tweede keer een groot charity-diner te organiseren in september. Doelstelling 400 betalende gasten en een nettoresultaat van + 30.000 euro voor het goede doel. Daarnaast ben ik president van de communidad (VVE) van ons appartement in Mallorca en dat kost nu al veel tijd.
 7. Waar kunnen ze je ’s-nachts voor wakker maken?
  Voor mijn eigen vrouw! Maar in combi met een lekker bord Indonesisch of Kantonees eten met een mooi glas wijn ben ik direct helemaal klaarwakker.
 8. Komen we je nog tegen met DVSCC of andere evenementen?
  Natuurlijk blijf ik actief binnen de DVSCC. En heb ik ook aangeboden om de HGP te blijven organiseren samen met de beide Henken (Janus en Fortgens). Maar omdat wij veel op Mallorca vertoeven zal het altijd een afweging zijn en blijven van prioriteit in de agenda.
 9. Welke wijze raad geef je de nieuwe voorzitter mee?
  De zoektocht naar een nieuwe voorzitter was lang. Maar Jeroen Hoep is uitstekend geschikt om mij op te volgen en hij heeft geen (on)wijze raad nodig. Jeroen kent de club erg goed, is vaak op evenementen en heeft tijd voor de DVSCC. Jeroen zal nieuwe accenten leggen en dat is prima. Juist daarom wilde ik na tien jaar dat de DVSCC een nieuwe voorzitter zou krijgen en uiteindelijk is dat uitstekend gelukt! Ik wens Jeroen alle succes toe en zal hem zo nodig later (on)wijze raad geven.
 10. Wat wil je nog van jezelf vertellen wat ik niet gevraagd heb?
  Ik heb het voorzitterschap gedurende die tien jaar met plezier vervuld met grote dank aan Henk Fortgens, die ongelofelijk veel werk voor de club doet. De club staat er goed voor met ruim 170 leden. Maar die leden zouden wel meer actief moeten gaan worden, bij evenementen want daar moet veel te veel aan getrokken worden om de inschrijvingen op tijd binnen te krijgen, maar ook bestuurlijk. Marc heeft als penningmeester nog twee jaar te gaan en het zou goed zijn als hij nu al support krijgt van een 2e Datzelfde geldt eigenlijk ook voor Henk, die als secretaris nog drie jaar voor de radiateur heeft. Een 2esecretaris zou ideaal zijn. Mooi is dat Milton Laarman evenementen in de persoon van Jack van Gelderen gaat versterken, want evenementen is het bestaansrecht van de DVSCC.

10 vragen aan Jeroen Hoep

 

 1. Hoe ben je in aanraking gekomen met de club?
  In 20212 kocht ik mijn allereerste Pre-war auto, een Alvis 12/70 sport gebouwd door Bas Jansen. Via Bas kwam ik in aanraking met de DVSCC, en daar ben ik nu alweer 10 jaar lid van. Een no nonsens club met liefde voor de vooroorlogse sportauto’s.
 2. Wat trekt je het meest aan om voorzitter te worden?
  Nou, vooropgesteld vind ik dat bestuursleden in het algemeen na hun termijn vervangen moeten/mogen worden. Ron is al véél langer aangebleven als voorzitter omdat er géén opvolger opstond. Ik vind het een eer deze functie voor bepaalde tijd te mogen vervullen, en zie voor mezelf vooral een taak weggelegd de club in de komende jaren te verjongen door onze kinderen te enthousiasmeren voor de liefde van onze auto’s……….hiervoor wordt binnenkort door het bestuur al een eerste aanzet gegeven. Daarnaast wil proberen de leden meer bij de diverse te organiseren events betrekken. Vele handen maken licht werk. Als de organisatie altijd op dezelfde mensen terecht komt, bestaat het risico dat die mensen een keertje gaan afhaken.
 3. Welk soort evenementen vind je zelf het leukst. Rally – Circuit – Clubdagen etc. en waarom?
  Bij mij zit de liefde vooral in het rijden op circuits en het rijden van rally’s. Dat doe ik met zowel pre-war auto’s als post-war auto’s. Op Circuits natuurlijk alleen, maar rally’s en tourritten met mijn vrouw Monique.
 4. Welke auto(‘s) heb je zelf?
  Onze collectie bestaat voornamelijk uit auto’s van de vorige eeuw, we bezitten uit elk decennium wel 1 of meerdere auto’s. De oudste is de Buick Model 43 racer uit 1912, de jongste een Aston Martin DB9 uit 2005.
 5. Poets je deze auto(‘s) elke week of doe je er nog iets mee?
  Ik ben géén poetser en ook géén sleutelaar, maar een echte rijder. Dat doe ik meestal samen met mijn vrouw Monique. De keuze van de auto hangt af van het weer en de rit die we willen doen.
 6. Waar kunnen ze je ’s-nachts voor wakker maken?
  Ik word in Maart 60, dus laat mij maar lekker slapen 😊 !!
 7. Waar heb je een bloedhekel aan? (mag privé of club gerelateerd zijn)
  Mensen die te laat op een afspraak komen en mensen die alleen maar op “zenden” staan en nooit op “ontvangen”. Leren luisteren is ook een vak!!
 8. Waar geniet je het meest van in het leven?
  Momenteel zijn dat toch echt onze kleinkinderen, dat zijn er inmiddels 5. Zoals zovele mensen om mij heen beleef ik die meer mee dan destijds onze eigen kinderen. Daarnaast valt het me op dat ik nu eerder een foto van onze kleinkinderen laat zien dan een foto van één van onze auto’s 😊 !!
 9. Wat wil je altijd nog een keer doen?
  Een seizoen racen in het NKHTGT en dat ga ik dit jaar ook doen met mijn Jaguar e-type slw roadster uit 1965. Dat vind ik Historisch gezien de mooiste race klasse, 6 races waarvan 4 in het buitenland. Daar verheug ik me enorm op.
 10. Wat wil je nog van jezelf vertellen wat ik niet gevraagd heb?
  Ik voel me een gezegend mens. Samen met Monique hebben we 3 prachtige kinderen en 5  schatten van kleinkinderen die allemaal in Bruinisse wonen. Ze zijn inmiddels allemaal besmet met het oldtimer virus. Daarnaast zeggen Monique en ik vaak tegen elkaar: pluk de dag !! “Carpe Diem” staat dan ook op de voorgevel van onze woning.