Stints & concours & city parade

Hunzerug BBQ party

Met veel plezier kondigen wij de deelname van de Dutch Vintage Sports Car Club aan tijdens de Historic Grand Prix op zaterdag 16 en zondag 17 juli op het circuit van Zandvoort. Eindelijk na twee jaar van afwezigheid door Corona zal de Historic Grand Prix met haar uitdagende programma terugkeren op het totaal vernieuwde circuit van Zandvoort.

 

Programma

Net als in voorgaande jaren zal de DVSCC in totaal drie demo-stints rijden van ieder twintig minuten met als wedstrijdelement een regelmatigheid, waarbij je zelf de snelheid bepaalt. Een unieke mogelijkheid om op een zeer uitdagend circuit te rijden in een prachtige ambiance. Helaas vielen vorig jaar een aantal programma onderdelen door Corona uit, maar dit jaar zal het gehele weekend gevuld zijn met onder andere de Masters Endurance Legends, MAXX Formula, de Masters Racing Legends F1, het FIA Historic F3 en het HARC NK en NKGTCC.

Voor meer informatie verwijzen wij naar de HGP website: https://historicgrandprix.nl/

 

Paddock

De Dutch Vintage Sports Car Club heeft een prachtige plek in het paddock toegewezen gekregen naast de Hunzerug; dus mooi centraal in het circuit. Op deze locatie zal de bekende KONI-bus van Henk Janus weer het middelpunt van “ons” pre-war paddock zijn om het wedstrijdsecretariaat te accommoderen. Alle deelnemende en aanwezige prewars zullen in dit paddock worden opgesteld. Ook zullen alle prewars gejureerd worden door een vakkundige jury die twee categorieën gaat beoordelen; originals en specials.

 

City Parade en BBQ

Naast de drie demo rondes bestaat er de mogelijkheid deel te nemen aan de parade op zaterdag door het dorp Zandvoort voor zo’n tien tot vijftien prewars. Deze deelname is gratis. Op zaterdagavond zullen wij in het DVSCC-paddock een gezellige barbecue organiseren onder de tent bij de KONI-bus.

 

Drie redenen om deel te nemen aan de Historic Grand Prix 2022:

· Vorig jaar trok dit evenement meer dan vijftig DVSCC-deelnemers en is het dus een uitgelezen kans om samen met je DVSCC-vrienden een gezellig en sportief weekend te beleven. En, de snelheid is door jezelf te bepalen. Veiligheid staat voorop!

· Voor zover wij de weergoden nu kunnen geloven belooft het dat weekend stralend weer te worden, wat de ambiance op het circuit een positieve invloed zal geven met naar verwachting duizenden bezoekers aan de races.

· De kosten van deelname zijn laag, zeker in vergelijking met andere soortgelijke evenementen in het buitenland. Kamperen op het circuit behoort tot de mogelijkheden.

 

Meld je snel aan!

De DVSCC organisatie verwacht groot enthousiasme voor deelname, niet alleen van onze eigen leden, maar ook van een aantal buitenlandse gasten uit de UK en Duitsland. Om deze organisatie verder te kunnen voorbereiden is het ons nadrukkelijke verzoek om je inschrijving bij voorkeur omgaand te realiseren, zodat catering en andere zaken hierop tijdig afgestemd kunnen worden.

 

Met vriendelijke DVSCC-groeten,

 

Ron van’t Schip Henk Fortgens

event captain secretariaat

 

Inschrijfformulier: DVSCC_Registratie_HGP_NL_2022

 

NB

Reeds op vrijdag is het circuitterrein geopend voor de prewars, moderne auto en trailers. De parkeerlocatie wordt tezamen met de digitale entree tickets tijdig door het secretariaat toe gezonden. On-site kamperen is mogelijk en kosteloos. Laat het secretariaat weten dat van deze faciliteit gebruik zal worden gemaakt.