1ste Sallandse Heuvelrug Rit

Marion van Maanen vroeg ons een verslag te doen van de Rit 27 september 2020 te Holten

Goedendag Allemaal. Als eerste wensen wij U allen een gezond 2021 toe.
Herman en Sabine ten Velde uit Holten.

Het ontstaan van de rit kwam bij ons op, op een mooie zondagmorgen in mei.
Het was een mooie zonnige morgen om eens weer met een open auto te rijden, met één van de Alfa’s, dus na het ontbijt deed ik de deuren van de garage open en dacht dat het de ‘58 tiger Spider maar moest worden vandaag! Dus accu erin en tanken en toen dacht ik waar rijden we heen of naartoe??
Ik zei tegen Sabine: neem een blocnote mee en een pen we gaan een rit rijden en hem op papier zetten.
Zo is het idee ontstaan van de 1ste Sallandse Heuvelrug rit.

Toen we de Holterberg op reden en het bord Sallandse Heuvelrug zagen staan dachten we:
“Ja dat is een goeie titel voor de rit!”

Vervolgens is Sabine een prima navigator en reden we die ochtend maar zo even een dikke 100 km rond Holten en Crosten over de mooie binnen wegen van onze schitterende omgeving.
Eerst was het plan deze rit met enkele vrienden van ons nog eens over te rijden maar goed, om Corona reden ging dat eigenlijk een beetje over!

Toen heb ik Henk Fortgens vervolgens een mailtje gestuurd of er misschien interesse was bij de DVSCC. Henk reageerde al snel en enthousiast en vroeg naar onze bedoeling! Een rit met in eerste instantie 15 auto’s Prewarcars.

Ik heb aangegeven dat ik er een Low Budget rit van wilde maken met een hapje en een drankje (koffie en cake vooraf)
Gewoonte in Holten of wel Het Oosten des Lands twee graag!!
Nou zei Henk ik zal het voorstellen aan Jack van Gelder: je hoort van mij terug.

De toon was gezet, de voorbereiding van de rit kon gestart worden en er werd een datum geprikt want het land knapte op van de Corona besmettingen. Dus er ontstond “Hoop in Bange dagen” 27 september zou de rit plaats vinden.

Locatie werd door ons gekozen Deventerweg 55, de auto’s konden om het huis geparkeerd worden, trailers en luxe auto’s konden in de weides achter en naast het huis worden geplaatst. Dus het hele spul mooi bij elkaar en overzichtelijk!!

Voor +/_ 30 personen iets te eten maken was voor Sabine niet vreemd, ze heeft voor hetere vuren gestaan. 10 liter Italiaanse tomatensoep, 2 soorten salades, vlees in de vorm gehaktballetjes en kipreepjes met daarbij evt. satésaus, er werd van alles klaar gemaakt in eigen keuken. Ook de eigen gemaakte gevulde eieren vielen goed in de smaak!! Het waren toch bijna 65 mensen die we mochten ontvangen.

We waren gelukkig net op tijd met het houden van de rit, want de Corona deed zijn opmars alweer in het land. Vooral in het Westen was er weer een hogere besmettingsgraad!! Er waren ook mensen van onze club die er mee te maken kregen en jammer genoeg moesten afhaken.

Desondanks was het een super geslaagde dag met veel enthousiasme werd de rit ontvangen. Wij hebben zelf nog wel een slapeloze nacht voor de rit gehad.
Het weer sloeg zaterdagavond volledig om, met harde wind en regenbuien tot in de vroege zondag ochtend. 7:00 uur in de ochtend was het droog. Gelukkig hebben we deze dag ook geen regen meer gehad.
De weer goden waren met ons!! Zodat iedereen die dag open kon rijden zonder dat het dak erop moest. Wel was het aan de frisse kant.
We hadden een prachtig startveld met zeer uiteenlopende Prewarcars.
Van Austin sevens, Bentley, Alvis, Riley’s, Bugatti’s, Talbot, en een schitterende Hispano Suiza, gezamenlijk waren er ongeveer een 30tal auto’s die prachtig opgesteld stonden aan de Deventerweg. Zie foto’s. Er was een SUPER opkomst ondanks de CORONA (alle maatregelen die noodzakelijk waren zijn ook keurig in acht genomen)

Wij hadden om ‘s avonds om zeven uur de boel weer glad en opgeruimd het was voor ons een zeer geslaagde en gezellige dag.
Wij hebben er nog een lekker wijntje op gedronken en nagepraat.

Al snel kregen we verschillende mails en WhatsApp berichten binnen van de mensen die mee hebben gedaan dat ze heel erg genoten hebben van deze dag.
Dit motiveerde ons om een 2de rit te gaan uitzetten in 2021. Allen dank hiervoor.

 

Groet Allen, Herman en Sabine

Wij hopen U terug te zien 11-12 september 2021. 2de Sallandse Heuvelrug Rit, dit zal vermeld worden op de site van de DVSCC.

Voor alle foto’s: https://www.dvscc.nl/fotos/sallandsheuvel2020/