DVSCC tijdens de Historic Grand Prix in Zandvoort.

Rijden op circuit:

Tijdens de Historic Grand Prix in Zandvoort, op 17 en 18 juli, zal de Dutch Vintage Sports Car Club ook aanwezig zijn.

Beide dagen zal er op het circuit gereden worden met vooroorlogse sportwagens. Omdat het verschil in snelheid erg groot kan zijn, wordt er een regelmatigheid gereden. Dat wil zeggen dat men moet proberen dezelfde tijd te rijden als in de eerste ronde. Na 3 rondes wordt gekeken wie de minste afwijking heeft en … wordt de winnaar. Natuurlijk zijn er ook mensen die zich niet aan de regelmatigheid willen houden en kijken wie heeft de snelste rondetijd.

Meestal is dat niet de winnaar maar wel een heel trots persoon.

Vergis je niet. Er zit best heel veel snelheid, concurrentie en spanning in.

 

Parade:

Ook zal er op zaterdag een parade door het dorp Zandvoort gereden worden. Zeker in het zomerseizoen trekt dit veel publiek.

 

Puzzelrit:

Voor degene die niet van rijden op een circuit houden, is er op zaterdagmorgen, een puzzelrit georganiseerd vanuit het beroemde Kraantje Lek in Bloemendaal naar het circuit.

 

Concours d’élégance:

De deelnemers aan de puzzelrit kunnen hierna ook aansluiten op de speciale plaats voor het concours d’élégance op het terrein van het circuit.

Voor degene die niet meedoen aan de puzzelrit of het circuit rijden, is er ook de mogelijkheid om uitsluitend aan het concours mee te doen.

Het concours d’élégance is natuurlijk ook op zondag te bewonderen.

Wij hopen u op een zonnige en Corona-vrij weekend te mogen begroeten.

 

Communicatie DVSCC

 

De voertuigen die hebben ingeschreven zullen hieronder worden getoond