Verslag van de  6de Drivers Lunch op 30 Mei 2021

 

Eindelijk was het dan zover, de locatie van de 6de Drivers lunch werd ons via e-mail op 27 Mei bekend gemaakt. Wat hebben we lang naar deze rit uitgekeken, die eigenlijk gepland stond voor Januari als Nieuwjaarslunch !  De locatie voor de lunch, beloofde na wat speurwerk, veel goeds !  Daarnaast was het aan een ieder om een mooie route uit te zetten, waarbij het de bedoeling is snelwegen en trailer gebruik te mijden, ze zeker NIET als km’s mee te tellen. Het mag allemaal wel maar wil je in aanmerking komen voor de Spanner & Spoon troffee dan is het de bedoeling je aan de regels te houden, de winnaar is degene die de langste afstand naar de lunch locatie aflegt. Het evenement georganiseerd door Joris Bergsma bestaat sinds 2018 en heeft 5 voorgaande editie gehad. Vermeldingswaardig hierbij is dat 3 van de ritten werd verreden in de maand Januari, dus absoluut meer ontberingen dan wij hebben gehad afgelopen Zondag ! een dag voorzien van blauwe luchten en een stralende zon. Deze stond om 7 uur al aan de hemel, het tijdstip waarop ik vanuit Bruinisse (zld) alleen ben vertrokken (m’n vriend/navigator brak een dag eerder zijn schouder!). Dat moest wel want er stonden 272 km op het programma naar de gastheer van die dag Ernst-Jan Krudop landheer van “de Welle” tussen Enschede en Lonneker. De route ging van Zeeland via zuid-holland door Brabant, stukje Limburg en stukje Duitsland via Gelderland naar Overijssel waar in de prachtige gemeente Twente de finish lag. Na een prachtige route van 5 uur arriveerde ik net na 12 uur op landgoed “de Welle”. waar we werden opgewacht door het organisatiecomité, die ons naar de parkeerplekken dirigeerde. Wat een adembenemende ritje was dit, en wat paste het mooi bij onze auto’s………………. er waren reeds vele deelnemers reeds gearriveerd, en er volgde nog vele. Het was  leuk elkaar na zo’n lange tijd weer te zien. Dus werd er lustig op los gebabbeld. Een rondgang door de werkplaats van Ernst-Jan zijn restauratie bedrijf was zeer indrukwekkend. Van een extreem mooie patina Hudson, met een prachtig lopende motor, tot een Frazer Nash TT uit 1934. En dat alles in zo’n mooie setting was echt een feestje om te beleven. Daarnaast werd de innerlijke mens ook nog verwend met een heerlijke lunch, voor een ieder wat wils. Dan nog de prijsuitreiking:

Met een record aantal van 178 km op 5 Januari 2020 waren de verwachtingen hoog gespannen, met name door het extreem mooie weer, dat bleek ook te kloppen want een 5-tal auto’s had de 200km barrière doorbroken, een 2-tal daarvan zelfs de 250km ! Nu heb ik al eerder verteld dat ik 272 km had uitgestippeld voor deze trip, en laat dat nu ook de winnende afstand te zijn ! Dus de Spanner & Spoon troffee ging mee terug naar Bruinisse, een ritje, nu wel over hoofdzakelijk snelwegen van nog eens ruim 250 km bracht ons om 17.30 weer terug in Bruinisse, waar ik mijn Alvis Speed 25 uit 1934 even heb geknuffeld voor zijn prachtige roffels gedurende de 8 werkuren, zonder te klagen !!

Ik wil vanaf deze plek, Joris Bergsma bedanken voor de prima organisatie, en de familie Krudop voor de fantastische gastvrijheid. Ik hoop dat ik namens alle deelnemers spreek dat het een prachtige Drivers Lunch was waar we met veel plezier op terug kijken. Op naar het volgende Pre-War Event.

Vriendelijke groeten,

 

Jeroen Hoep

kijk ook op:https://www.prewarcar.com/tarmac-with-petrol-for-breakfast-the-6th-drivers-lunch#group-1