Beste DVCC-vrienden en vriendinnen,

Het jaar 2020 startte veelbelovend en onze plannen waren ambitieus. Maar helaas is de situatie zeer drastisch veranderd, waardoor alles anders is geworden. Het Corona-virus heeft ons in een wurggreep genomen en daardoor is de wereld tot stilstand gekomen. Dus ook onze eigen DVSCC, dat mag duidelijk zijn. Door de afkondiging vorige week door Mark Rutte, dat alle evenementen tot 1 september niet toegestaan zijn, is ook de DVSCC kalender tot die datum leeg geworden. Geen Driver’s Lunches, geen Vestingsteden Route door onze partner KNAC, geen buitenlandse evenementen en nu dus ook geen Vintage Revival Zandvoort zoals die voor juli gepland was. Zoals eerder aangeven zullen de inschrijfgelden deze week worden teruggestort.

Op dit moment plannen maken voor later in dit jaar heeft weinig nut, maar wel zijn we in overleg met zowel Erik Weijers van Circuit Park Zandvoort als met Jan-Peter Nijmeijers van het Concours d’Elegance. CPZ heeft begin september de Historic Grand Prix in de planning staan en wellicht zouden we de Vintage Revival daarvan onderdeel kunnen laten zijn. Maar als dat alleen maar rijden is zonder enige onderlinge gezelligheid in een

aanvaardbare vorm, dan is dat voor het bestuur geen optie. Afhankelijk van alle ontwikkelingen zullen we samen met CPZ de mogelijkheden onderzoeken.

Datzelfde geldt voor het Concours d’Elegance wat voor het laatste weekend van augustus gepland stond. Omdat er in ieder geval tot 1 september geen evenementen georganiseerd mogen worden is Jan-Peter met zijn team bezig om een datum later in het jaar vast te stellen. Maar ook hier zijn de beperkingen ook na 1 september wellicht dusdanig (1,5 meter en/of geen bezoekers) dat het niet mogelijk is om dit jaar het Concours d’Elegance te organiseren.

Al met al is dat veelbelovende van ons DVSCC-programma door de omstandigheden helaas ernstig gedecimeerd. En dat is jammer maar wel overkomelijk. Gezondheid had of heeft in ieder geval een hogere prioriteit en met z’n allen moeten we erop hopen, dat de maatregelen effect blijven hebben en dat de IC-capaciteit enerzijds minder noodzakelijk is en anderzijds structureel en zo snel mogelijk op een hoger aantal beschikbare bedden wordt gebracht. In landen elders in Europa zie je voorzichtige versoepeling van de maatregelen en wellicht dat de regering medio mei dit ook voor Nederland kenbaar kan maken. En dan zullen we als DVSCC-bestuur kijken naar de mogelijkheden later dit jaar. En jullie uiteraard daarvan informeren.

Een punt van aandacht op dit moment is de betaling van de contributie door een aantal leden. Ondanks het feit dat de DVSCC dit jaar weinig kosten maakt is het mijn nadrukkelijke verzoek aan die leden, die om welke reden dan ook nog niet zijn of haar contributie hebben betaald om dit omgaand in orde te brengen. Ieder DVSCC-lid is verplicht contributie te betalen en de omstandigheden zijn geen excuus om dit niet te doen!

Last but not least hoop ik dat iedereen gezond is en blijft, zodat we elkaar na deze periode weer in goeden doen kunnen treffen. Blijf lachen, blijf binnenshuis plezier maken en zorg dat je coche in goede conditie blijft, zodat je wanneer dat weer is toegestaan slechts de contactsleutel of het contact hoeft om te draaien om weer prewar fun te gaan maken.

Met vriendelijke DVSCC-groeten,

Ron van ’t Schip (voorzitter)