Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

HISTORIC GRAND PRIX ZANDVOORT
22-23 JUNI 2024
EVENT INFORMATIE & INSCHRIJVING

Beste DVSCC-vrienden en vriendinnen,
Alle voorbereidingen voor de Historic Grand Prix op Circuit Park Zandvoort zijn in volle gang en door middel van deze nieuwsbrief geven wij jullie de mogelijkheid om je voor dit DVSCC-evenement in te schrijven. De Historic Grand Prix is gepland voor het weekend van 22 en 23 juni en net als vorig jaar zullen wij weer voor Hospitality en Catering een samenwerking met de HARC aangaan.
Regelmatigheid drives
Net als vorig jaar zullen wij op zowel zaterdag als zondag twee keer een demorijden, dus net als alle andere voorgaande jaren geen race, maar een demo regelmatigheid, waarbij je in feite de competitie met jezelf zult aangaan. De winnaar over deze vier demo’s krijgt de felbegeerde gouden lauwerkrans omgehangen en verwerft hiermee eeuwige roem.
Paddock
Samen met de HARC hebben wij dezelfde plek in het paddock toegewezen gekregen, waarbij wij op basis van de ervaringen van vorig jaar de opstelling iets zullen wijzigen. De KONI-bus zal met grote dank aan Henk Janus weer onderdak bieden aan het wedstrijd-secretariaat en de DVSCC/HARC tent heeft een groot terras, waar je heerlijk met een hapje en drankje tussen de demo’s kunt vertoeven. De catering is net als vorig jaar all-in, dus ook op zaterdagmiddag met een Happy Hour met voldoende fingerfood om de maag te vullen. Daarmee is een diner ’s avonds niet meer nodig! Het Happy Hour zal nog meer happy worden gemaakt met
een muziekoptreden van een (in ieder geval in Noord-Holland!) bekende zanger.

Award
Net als vorig jaar zal een vakkundige jury gaan bepalen welke auto de award “best of show” in de klasses ORIGINAL en SPECIAL zal gaan ontvangen. Alle auto’s, die
zondag in het paddock staan zullen kosteloos aan dit concours deelnemen.
Zandvoort City Centre Parade
Op zaterdagavond ruim na het Happy Hour zal er een parade door het dorp worden gereden en hiervoor kun je je zonder kosten opgeven. De parade biedt de inwoners en bezoekers van Zandvoort de gelegenheid om buiten het circuit een aantal mooie auto’s te zien en horen en het circuit probeert hiermee de band met het dorp te versterken.

Camper of tent
Het is mogelijk om tijdens de Historic Grand Prix in een camper of tent op het circuit te overnachten. Hiervoor wordt een stuk terrein achter de hoofdtribune aangewezen met aansluitingen voor stroom. Diegenen die hiervan gebruik willen maken kunnen dit bij de eventsecretaris aangeven en zullen dan verdere informatie ontvangen. Deze faciliteit is kosteloos. Helaas heeft het circuit de baankosten voor dit jaar verhoogd, waardoor ook de DVSCC niet aan een lichte prijsaanpassing ontkomt.

Catering arrangement
Diegenen, die vorig jaar gebruik hebben gemaakt van het catering arrangement weten, dat dit ook echt all-in is, dus de hele dag koffie, thee en frisdrank of bier met een uitstekende broodjeslunch en een nog meer uitstekend Happy Hour. De cateringprijzen zijn hierop aangepast en zijn nog steeds niet kostendekkend!

Programma
Het volledige programma van de Historic Grand Prix vind je op de website van het circuit. Hier worden ook de tijden van de demo’s vermeld, die zeer gunstig zijn. Naast de F1 Grand Prix van Zandvoort is de Historic Grand Prix het top-evenement op de wedstrijdkalender en is er dus het hele weekend op de baan en in het
paddock van alles te zien, wat het autohart sneller doet kloppen. Kom met je prewar naar de DVSCC-paddock en proef de sfeer en geniet van al het moois wat er te zien is, ook als je niet aan de demo’s wil deelnemen. Voor die bezoekers is er optie B op het inschrijfformulier.
Aanspreekpunt
Het DVSCC-event wordt georganiseerd door Henk Fortgens en Ron van’t schip en zij zijn dan ook tot medio juni aanspreekpunt. Tijdens het weekend zullen Theun Dommershuizen en Marion van Maanen weer het wedstrijd-secretariaat op zich nemen en kunnen zij met support van Henk en Ron alle vragen beantwoorden. Inschrijven
Het organiseren van dit evenement vergt een goede en tijdige voorbereiding en die wordt makkelijker gemaakt door op tijd in te schrijven en niet tot het laatste moment te wachten. De inschrijving sluit op vrijdag 7 juni. De DVSCCorganisatie hoopt dit jaar ruim vijftig aanmeldingen te kunnen registreren. Tijdens de komende jaarvergadering zullen wij dit evenement nog wat toelichten en vragen beantwoorden.
Met vriendelijke DVSCC-groeten,
Ron van’t Schip (eventmanager) Henk Fortgens (event secretaris)
06-531 38 897 06-514 57 375
Bijlage: 2024 HGP inschrijfformulier

 

Ga naar de bovenkant