Slag om Oldebroek

We schrijven 1938… Een maffe bende probeerde een mini-Nürburgring op de Veluwe te creëren, maar de zandweggetjes van Kamp Oldebroek waren in niets vergelijkbaar met een circuit. Bovendien waren er geen tribunes en ontbrak het publiek. De bekende vooroorlogse namen – van Maus Gatsonides tot Piet Nortier – hadden in hun rallyauto’s het grootste plezier in wat bekend werd als de Slag bij Oldebroek, de eerste snelheidswedstrijd in Nederland voor sportwagens, een terreinrit georganiseerd door de KNAC. Het betrof een particulier terrein van het Departement van Defensie, wat nu nog steeds in gebruik is door Defensie.


2018 Nu een gelijkmatigheids sprint. De S.A.C. (Societe-Automobilist-Contre-poil) uit Nunspeet, Wim en Anneke van Ginhoven, allen in samenwerking met de KNAC, organiseren dit KNAC Memorial evenement waarvoor wij uitgenodigd zijn.


1938 Groote belangstelling voor “De slag bij Oldebroek”, meerdere duizenden toeschouwers zijn enthousiaste getuigen van dit evenement, zoals beschreven stond in “Nieuwsblad voor Elburg en Omstreken 15 maart 1938”.


2018 Wij van het bestuur van de DVSCC gaan ervan uit dat DVSCC leden in grote getale mee gaan doen met dit evenement bij Oldebroek, zodat ook nu weer gezegd kan worden, net als in 1938, er was wederom grote belangstelling / deelname voor de Slag bij Oldebroek “80 jaar geleden”.

Je kan je nog tot 5 september inschrijven voor deze memorabele gelijkmatigheidssprint, welke op 8 september zal plaatsvinden in Oldebroek. Deelnamekosten zijn vriendelijk op een bedrag van 50 Euro voor de auto en chauffeur. Let wel, dit is inclusief dagcatering. Voor elke extra persoon betaal je slechts 25 Euro.

Opgeven via een mail naar yvonnevanegmond @ online . nl,
Betaling op de rekening van de DVSCC: NL90 INGB 0004 3119 90,
Onder vermelding “Slag bij Oldebroek” en je naam.
Niet betaald hebben is niet meedoen… Ben op tijd!