Filosofie

De DVSCC ambieert op de Nederlandse circuits en zo mogelijk ook buitenlandse de authentieke sfeer van historische autosport terug te brengen, in een klasse voor pre-war automobielen. Trefwoorden voor de DVSCC-sfeer zijn nostalgie, vriendschappelijke sportiviteit, lage kosten en vooral een ontspannen sfeer en veiligheid.

 De DVSCC-filosofie

Bij DVSCC-events moet het aankomen op echte -dus verantwoorde- stuurmans-kunst en op kennis van de rijeigenschappen van de auto.  De kern van de DVSCC-filosofie is daarom respect voor elkaar als persoon, elkaars prestaties en elkaars auto’s. De enige concurrent dat bent u zelf. Het gaat erom -net als bij golf- op een verantwoorde wijze uw eigen prestatie, zeg maar uw ‘handicap’, te verbeteren. En zelfs dat is natuurlijk niet verplicht.

Alle deelnemers en deelnemende auto’s moeten voldoen aan de veiligheidseisen die gelden ter plaatste van het evenement. Daarnaast draagt elk lid en elke deelnemer de verantwoordelijkheid  zijn pre-war sports- of racing car voertuig naar beste weten in een uitstekende en goed verzorgde staat te presenteren. Op alle circuit evenementen is het dragen van een goed sluitende overall en valhelm verplicht. Een geslaagd evenement is relaxed, schadevrij en veilig verlopen.

Welke sportscars komen in aanmerking?

Bij de beoordeling voor lidmaatschap en/of deelname aan DVSCC-evenementen gaat de DVSCC uit van de onderstaande periode-indeling:

  • Edwardian cars; bouwjaar 1908 – 1919
  • Vintage cars; bouwjaar voor 1931
  • Post-Vintage & Volbloed sports cars; bouwjaar voor 1940

Zoals al gezegd is de DVSCC een vereniging van eigenaren van vooroorlogse sports cars. De finale toelating tot de vereniging en/of deelname aan evenementen is voorbehouden aan het bestuur of een daartoe aangestelde ‘technische commissie’.

Merk of waarde zijn niet van belang. Het gaat er om dat alle auto’s uit dezelfde periode stammen en dezelfde sportieve sfeer uitademen waarbij herinneringen worden opgeroepen aan vooroorlogse circuits en rallies, zoals Brooklands, Monza, Montlhéry, de Nürnburgring en evenementen zoals de Mille Miglia en de Rally van Monte Carlo. Een race- of rallylicentie is geen vereiste.