Lidmaatschap

Wilt u ook met plezier op een circuit rijden?
Vast wel, maar u ziet het al gebeuren… U staat klaar voor uw eerste start, u knijpt nerveus in het stuur. Al bij het vallen van de vlag wordt u om uw oren gereden. Met de bekende rode waas voor de ogen zien zij maar een doel: ‘winning at any cost’. Wat u zoekt is een vriendschappelijk evenement in een geest van wederzijds respect.

Het gaat niet om ‘racen’
Wij praten dan ook niet over racen, maar over lekker rijden met gelijkgestemden. Tegen kosten die te overzien moeten blijven, in een autosportambiance met alle leuke dingen die er bij horen, maar zonder die keerzijde.

Vriendschappelijke sportiviteit moet kunnen
De DVSCC is een initiatief van automobielliefhebbers die onder andere op de Nederlandse- en eventueel buitenlandse circuits de authentieke sfeer van historische autosport willen terugbrengen, in een klasse voor pre-war automobielen (± 1920 t/m 1947). Trefwoorden voor de DVSCC-sfeer zijn nostalgie, vriendschappelijke sportiviteit, lage kosten en vooral een ontspannen sfeer.

De DVSCC-filosofie
Bij DVSCC-evenementen moet het aankomen op echte -dus verantwoorde- stuurmanskunst en op uw kennis van de rijeigenschappen van uw auto en met name de grenzen hiervan. Kernpunten van de DVSCC-filosofie zijn daarom respect voor elkaar als persoon, elkaars prestaties en elkaars auto’s. De enige concurrent op de baan, dat bent u zelf. Het gaat erom -net als bij golf- dat u op een verantwoorde wijze uw eigen prestatie, zeg maar uw ‘handicap’, kunt verbeteren. En zelfs dat is natuurlijk niet verplicht. Alle deelnemers moeten natuurlijk wel aan alle veiligheidseisen voldoen, d.w.z. zowel de auto als kleding en helm. Een geslaagd evenement is een relaxt en schadevrij evenement.

Welke auto’s komen in aanmerking voor de DVSCC?
Alle sports cars die gebouwd zijn tot 1950 en race cars die gebouwd zijn tot en met 1957, zijn in principe geschikt voor de DVSCC. Merk of waarde zijn daarbij niet van belang. Het gaat immers om het feit dat alle auto’s uit dezelfde periode stammen en dezelfde legendarische sfeer uitademen waarbij herinneringen aan Brooklands en Le Mans van voor de oorlog worden geroepen. Een racelicentie is geen vereiste voor de deelnemers.

Lid worden?
Als u lid wilt worden van de DVSCC, dan kunt u hier klikken voor een inschrijfformulier. U kunt dit formulier volledig invullen en dan direct verzenden. Na ontvangst krijgt een een bevestiging mail en een automatisch incasso formulier per email toegezonden.
Lidmaatschap is alleen mogelijk voor nieuwe leden na ontvangst van het incasso formulier.

Indien u liever een papieren inschrijfformulier wilt invullen, kunt u hier klikken voor een formulier dat u kunt printen. Als u het formulier heeft geprint en ingevuld, kunt u het sturen naar het secretariaat van de DVSCC. U vindt het adres op de contactpagina.

Opzeggen van het lidmaatschap:
Opzegging lidmaatschap door een lid kan volgens artikel 6.2 van de statuten slechts schriftelijk tegen het einde van een boekjaar met inachtneming van een opzegtermijn van tenminste vier weken. Een opzegging van het lidmaatschap moet worden verzonden naar het secretariaat.