Trial 2014

Beste Prewarcar Liefhebber,

Het nieuwe seizoen begint weer met de beurzen en nieuwjaarsrecepties en ook de DVSCC ontwaakt weer. De DVSCC organiseert dit jaar een nieuw evenement binnen Nederland. De DVSCC Trial, juist voor de mensen die de kwaliteiten van hun prewar willen testen op een onverhard terrein.

Wat is een Trial?
Een Trial is een vorm van autosport zonder tijdwaarneming, waarbij iedere deelnemer een aantal “modderige” parcoursen dient af te leggen. Een parcours noemen we een “Sectie”. Het doel is om iedere sectie zo ver mogelijk te berijden zonder te stoppen of terug te glijden. Elke deelnemer kan punten (van 0 tot 25) verdienen door zo ver mogelijk een sectie te berijden. Elke sectie begint met ‘1’ op het laagste punt en nummer ‘25’ op de top, de nummers staan op de bordjes langs de sectie. De deelnemer krijgt het aantal punten dat op het bordje staat dat de vooras heeft gepasseerd. Het kan zijn dat de deelnemer op een aangewezen plek binnen de sectie moet stilstaan en daarna verder de heuvel moet beklimmen, dit is meestal op een steiler gedeelte. Aan het einde van de dag worden alle sectie scores bij elkaar opgeteld, de deelnemers met de hoogste score wint.

Deelnemers moeten minimaal 1 passagier mee nemen, deze passagiers worden “Bouncers” of in het Nederlands “huppers” genoemd. De taak van de bouncer is het navigeren van sectie naar sectie en “bouncen” binnen de grenzen van de auto wanneer men een sectie berijdt. Bouncen geeft de auto meer grip en helpt om verder op de sectie te eindigen waardoor een hoger aantal punten wordt gescoord. Een auto met meer dan 2 zitplaatsen mag meerdere bouncers mee nemen.

Trialen is een gezelligheidsevenement binnen de historische autosport. In Engeland wordt sinds de beginjaren deze sport uitgeoefend en is het een van de succesvolste en toegankelijkste evenementen binnen de VSCC.

De DVSCC-trial wordt gehouden op het 4X4 terrein van Action Planet in Spaarnwoude (tussen Amsterdam en Beverwijk) Laaglandersluisweg 12, 1981 LS Velsen Zuid. Aanvang 10.00u, einde dag ± 16.30u. In de ochtend en middag zullen we verschillende sectie’s rijden. De kosten voor dit evenement zijn € 50,- per auto met 2 deelnemers, dit is inclusief een kop koffie bij aanvang. Op het terrein is catering aanwezig om een broodje of een kop soep tekopen. Niet DVSCC-leden zijn welkom voor deelname maar betalen € 75,-, bij betaling van € 100,- is het lidmaatschap van 2014 inbegrepen.

Inschrijven kan door hier te klikken voor het web formulier:

Uw inschrijving is pas definitief na betaling van het inschrijfgeld op
NL90 INGB 0004 3119 90 t.n.v. DVSCC, Bic: INGBNL2A
o.v.v. uw naam en mededeling: Trial

Einddatum inschrijving: 1 maart, maximum aantal deelnemers is 35 auto’s

Bij inschrijving gaat u akkoord met het reglement.

Op het Action Planet terrein is ook gelegenheid om uw auto schoon te spoelen.

Als u niet wilt deelnemen, dan bent u even goed van harte welkom om te komen kijken!